Trenduri SEO 2021

Atentia specialistilor SEO se indreapta in 2021 in mod special spre zona de Core Web Vitals. Aceasta deoarece cei de la Google au anuntat oficial ca la mijlocul acestui an (cel mai probabil in luna mai sau iunie 2021) va avea loc un mare update ce va avantaja site-urile care au pusi la punct acei factori considerati foarte importanti pentru experienta utilizatorilor (si care va taxa site-urile care nu au pusa la punct partea de Page Experience, focusul Core Web Vitals).

Daca vreti sa fiti printre cei care vor avea de castigat in urma acestui update, ce trebuie sa faceti este sa mergeti in Google Search Console la sectiunea Enhancements -> Core Web Vitals (sau in romana Imbunatatire -> Detalii de funcționare de bază pentru web) si sa verificati daca aveti pagini care ofera o experienta Poor/Slaba sau care Needs Improvement/Necesita imbunatatiri, si cum le puteti optimiza pana la inceputul anului viitor.
 
Sectiunea Core Web Vitals din Google Search Console

 
Puteti verifica apoi cu https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/ pentru fiecare pagina gasita cu probleme, care sunt recomandarile Google. 
 
De exemplu, daca aveti site construit cu WordPress, in urma analizei paginii cu PageSpeed Insights vor aparea inclusiv recomandari de pluginuri care ar putea sa va rezolve problemele. La alte puncte sau la site-uri construite cu alte platforme posibil sa puteti rezolva doar cu ajutorul unui programator.
 
Noii factori Core Web Vitals dupa care sunt "judecate" paginile site-ului vostru, se refera pe scurt la viteza / loading (LCP), interactivitate / responsiveness (FID), si stabilitate vizuala (CLS).
 
Mai multe despre la ce sa refera ele mai exact si cum se pot optimiza paginile pentru fiecare, puteti afla de aici:
Optimizare LCP - Largest Contentful Paint
Optimizare FID - First Input Delay
Optimizare CLS - Cumulative Layout Shift

Vrei sa inveti mai mult si mai usor decat sa citesti pe cont propriu? Sa obtii raspunsuri la intrebarile pe care le ai, si sa primesti recomandari de cum sa iti optimizezi propriul site? Te invitam la urmatoarele cursuri de SEO si marketing digital. Formularul de inscriere cu data urmatoarelor cursuri se gaseste mai sus, pe coloana din partea dreapta a acestui site. Ocupa din timp locul dorit, la curs si pe Google!