Anti trenduri SEO 2022

La inceput de an pe foarte multe din site-urile online legate de SEO se realizeaza articole despre care vor fi trendurile, noile strategii sau tehnologii care promit ca vor schimba masiv domeniul. Acesta este insa un articol anti trenduri, deoarece cele mai importante lucruri in optimizarea pentru site-urile de cautare se schimba de fapt foarte rar, iar urmarind trendurile putem scapa din vedere ceea ce conteaza de fapt cu adevarat. 

De exemplu, tot auzim de cativa ani ca se vorbeste despre cautarea vocala, dar indiferent ca vorbim de Siri, Alexa, Google Assistant sau Cortana, numarul cautarilor vocale este inca nesemnificativ fata de cele care au loc in scris. Ce functioneaza insa acum cu adevarat si nu se gaseste in articole despre trenduri este colaborarea cu podcasturi populare. Iata mai jos mai multe exemplu de astfel de trenduri unde asteptarile au fost prea inalte:

 

Trenduri SEO supraapreciate:

1. Voice search

2. PWA (Progressive Web Apps)

3. Artificial Intelligence

4. AMP (Accelerated Mobile Pages)

5. Google Discover


In 2022 va propunem deci in loc sa supraanalizam si sa supraapreciem trenduri in SEO, sa ne concentram pe ceea ce e dovedit ca functioneaza pentru a obtine o pozitie mai buna in rezultatele Google si a altor motoare de cautare. Si sa gasim moduri in care ne asiguram ca actiunile necesare.

Va asteptam la urmatoarele cursuri SEO din 2022. Formularul de inscriere cu data urmatoarelor cursuri se gaseste mai sus, pe coloana din partea dreapta a acestui site. Ocupa din timp locul dorit, la curs si pe Google!