De ceva vreme au inceput sa apara pe piata firme ce pretind ca ofera cursuri SEO acreditate de catre Ministerul Muncii. In acest articol ne propunem sa va oferim informatii legate de aceasta asa zisa acreditare, pentru a putea lua decizii in cunostinta de cauza.

Exista cursuri SEO acreditate?


In Romania cursurile se acrediteaza de catre Comisia de autorizare a furnizorilor de formare profesionala. Cursurile SEO nu pot fi insa acreditate cat timp SEO nu este inregistrat ca si meserie in COR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania) si prin urmare nu exista un anume cod COR pentru aceasta activitate.

Astfel, cei care spun ca ofera cursuri SEO acreditate, omit sa spuna, sau chiar ascund voit faptul ca diploma, daca intr-adevar ea poate fi obtinuta, va fi pentru un cu totul alt cod COR. Ceea ce inseamna ca pe diploma obtinuta va fi trecut la vedere titlu ca Designer web sau alta meserie, dar nu SEO.


De retinut: daca luati legatura cu o firma care spune ca ofera cursuri SEO acreditate intrebati care este codul COR ce va aparea pe diploma. Verificand veti vedea apoi diferenta intre ceea ce se promite si ceea ce se ofera de fapt.

In urma unui studiu al pietei am aflat si ca multe din cursurile SEO ce se prezinta a fi acreditate sunt cursuri ce se tin doar online si in urma carora nu se elibereaza certificate de absolvire. Faptul ca mentioneaza aceasta acreditare este doar o forma de publicitate pentru a atrage atentia celor interesati sa invete SEO.

Cursuri SEO acreditate sau cursuri SEO practice?


Mai departe vom discuta despre utilitatea diplomelor SEO, sau mai degraba lipsa de utilitate. SEO nu este genul de meserie unde angajatorului daca i se prezinta o diploma va hotari sa te angajeze pe baza ei. Dimpotriva, este una din meseriile unde cunostintele avansate si experienta, rezultatele obtinute in trecut, fac diferenta intre potentialii angajati.

Cursurile SEO sunt utile cat timp ele sunt practice si te invata pas cu pas de la informatiile de baza si pana la cele mai avansate, ce trebuie facut pentru a aduce un site in primele rezultate Google pentru expresii relevante. Un curs SEO cu adevarat bun este cel care te ajuta sa obtii experienta inca din orele de curs, si care te ajuta cu planuri practice de optimizare nu doar pentru un site ci pentru oricate site-uri vei avea de optimizat, fie ca antreprenor online fi ca specialist SEO in cadrul unei companii.

Pentru a dovedi participarea la curs este indicat sa primiti si o diploma de participare, aceasta va va servi insa prea putin fata de valoarea adusa de cunostintele acumulate in cadrul cursului.

Certificarile Google


Certificarile ce pot fi obtinute in domeniul SEO si al marketingului online sunt chiar certificarile oferite de Google si recunoscute internatioal: certificarile Google AdWords si Google Analytics.

Lunar sustinem cursuri ce ajuta persoanele interesate de aceste certificari, atat prin prezentarea detaliata a ceea ce poate oferi fiecare platforma cat si a experientei noastre in folosirea acestor unelte (rapoarte utile, segmente avansate) si desfasurarea unor evaluari ce va ajuta sa identificati nivelul de cunostinte si pregatirea pentru sustinerea unui examen Google de certificare.

Acestea sunt informatiile ce trebuiesc neaparat cunoscute de catre cei interesati sa invete SEO, speram sa va fie utile si sa luati informati decizii privind urmarea unor cursuri SEO practice sau asa-zis acreditate.

Cursuri SEO practice au loc lunar la sediul firmei noastre din Bucuresti, cu un numar restrans de participanti pentru a asigura suficienta atentie pentru nevoile fiecarei persoane. Cursurile contin evaluari iar la incheierea cursurilor SEO primiti o diploma de participare ce atesta acumularea de cunostinte.

Programul cursurilor este afisat mereu pe site-ul nostru cursuri-seo.ro, si inscrierea se poate realiza prin completarea formularului de inscriere rapida. Pentru mai multe informatii ne puteti contacta la office@cursuri-seo.ro sau 0761 146 285