Cantitatea de trafic artificial din conturile de Google Analytics devine o problema tot mai mare. Poate ai observat si tu in conturile pe care le administrezi o crestere a numarului de referrali (site-uri care ar trimite linkuri spre site-ul tau) si a traficului adus de ei, linkuri care insa nu se gasesc pe acele site-uri si trafic care nu apare in urma vizitelor unor oameni, ci din cauza spam bots-urilor.

Exemple de trafic artificial

De ce vrem eliminarea acestui tip de trafic?


Pe langa faptul ca incurca datele din Analytics (numar real vizite, bounce rate, timp petrecut pe site), unele site-uri au raportat scaderi de trafic organic din cauza acestui trafic artificial, ce poate fi catalogat si ca atac asupra serverelor. Incetinirea incarcarii paginilor pentru vizitatorii reali poate conduce la un bounce rate mai mare, afectand astfel pozitionarile si vanzarile.

Scopul spammerilor este - culmea - promovarea site-urilor pe care le au si a serviciului de a genera acest tip de trafic, dar si cresterea numarului de vizitatori reali pe site-urile lor (vizitele si clickurile noastre, a celor care ii gasesc in Analytics, fiind reale si benefice lor) si chiar de linkuri primite - fiind mentionati uneori online cu link spre ei.

Datorita amplorii pe care a luat-o acest fenomen, Google cunoaste si actioneaza deja impotriva acestui tip de spam, altfel o mare parte a tuturor site-urilor ar fi raportat scaderi de trafic organic. Dar cel mai bine este sa luam masuri preventive, sa ne asiguram ca serverele nu sunt incetinite de astfel de procese si ca vedem doar informatii relevante in Analytics.

Cum il eliminam si cum il impiedicam sa mai apara?


Pentru eliminarea traficului artificial existent si prevenirea lui pe viitor vom crea filtre in contul de Analytics si vom modifica fisiere ale site-ului.

Prima recomandare este insa:

1. Creeaza un nou view in Analytics pe care sa fie aplicat filtrul conform instructiunilor de mai jos si fa un back up al site-ului. In acest fel ne asiguram ca nu vom face greseli ce nu pot fi reparate.

2. Creeaza un filtru avansat care sa excluda traficul artificial din Analytics

Filtrele se gasesc in sectiunea Admin, a treia coloana
Apasa butonul de creare a unui filtru nou

Exemplu setari filtru ca traficul artificial sa fie blocat

3. Modifica fisierul .htaccess pentru a bloca traficul artificial pe viitor

# Blocare trafic artificial
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*trafficmonetize\.com/ [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*4webmasters\.org/ [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*webmonetizer\.net/ [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*event-tracking\.com/ [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*100dollars-seo\.com/ [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*free-social-buttons\.com/ [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*best-seo-offer\.com/ [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} ^http://.*get-free-traffic-now\.com/ [NC,OR]
RewriteRule ^(.*)$ – [F,L]

Alte recomandari ar fi:
- nu vizita site-urile suspicioase din referrals fara sa ai un anti virus bun instalat
- apeleaza la un programator daca nu ai mai editat pana acum fisiere ale site-ului

Te asteptam la cursurile de SEO si Google Analytics pentru a afla mai multe despre cum sa iti optimizezi site-ul pentru a obtine o pozitie mai buna in rezultatele Google si mai mult trafic relevant pentru site-ul tau.

Pentru mai multe informatii contacteaza-ne la 0764 118 196 sau office@cursuri-seo.ro