Google isi serbeaza azi cea de-a 14-a aniversare. Ce insemna asta pentru noi..
Pentru cei din lumea SEO Google inseamna mai mult decat un motor de cautare sau un mod de a promova afaceri online, el este cel care sustine in cea mai mare proportie necesitatea activitatii noastre.

Din cauza ca cele mai multe cautari se fac pe Google, el este motorul de cautare al carui algoritm il studiem si urmarim cu atentie, cel pentru care ne specializam si cel care ne aduce cele mai multe bucurii sau suparari.

La 14 ani impliniti putem spune ca Google este exact ca un adolescent: inca in dezvoltare, cu dispozitii schimbatoare si cu lacune pe care speram ca un parinte ca in timp si le va acoperi.

Spunem asta fiindca in 2012 sunt inca site-uri care pot profita pe perioade scurte de timp de "neatentia" lui pentru a se pozitiona pe locuri nemeritate din punct de vedere al calitatii continutului.

Panda si Penguin au aratat insa ca Google nu se teme sa faca schimbari, mai mult de 3% din site-uri suferind modificari serioase de pozitie in acest an.

Procesul de maturizare a inceput, iar, pentru noi, fiecare an in plus implica mai multa grija in privinta optimizarii paginilor web pentru acest motor.

La multi ani Google!