Dupa cum ii spune si numele, mosaicwallpapers.com este un site cu diverse tapete pentru desktop. Calin L. ne-a contactat dupa ce timp de 6 luni contractase serviciile unui consultant SEO fara sa vada insa rezultate.

Primul pas a constat in efectuarea a 3 analize: situatia paginilor site-ului, situatia linkurilor si a vizibilitatii online si cercetarea cuvintelor cheie. Impreuna cu detinatorul site-ului si in functie de competitia online, am ales cuvintele cheie pentru care site-ul urma sa fie optimizat.

Ne-a ajutat faptul ca site-ul a fost monitorizat pana la acel moment cu Google Analytics si Google Webmaster Tools. Va recomandam sa creati aceste conturi cat mai curand dupa crearea site-ului, ele fiind complet gratuite si foarte utile, indicand de multe ori care sunt problemele si punctele forte ale site-ului.

A urmat apoi optimizarea on page; rescrierea tuturor meta titlurilor si meta descrierilor, introducerea de atribute SEO si indicatii pe care Calin si asociatul sau au trebuit sa le urmeze la introducerea de nou continut pe site. Acest lucru se intampla in mai 2011.

Apoi am inceput optimizarea offpage, inscriind site-ul in directoare internationale si din acele tari unde am descoperit ca tapetele erau foarte cautate. Am obtinut linkuri de la alte site-uri de gen complementar si am redactat articole de promovare ce au adus si ele linkuri.

La sfarsitul celor 6 luni de optimizare si promovare, numarul de vizitatori al site-ului a crescut de la 50 la 1.000. Rezultatul s-a facut simtit si in privinta incasarilor din reclamele Google Adsense instalate pe site pentru monetizare.


Si tu poti creste numarul de vizitatori si de clienti proveniti prin site. Afla aici mai multe despre Consultanta SEO oferita de firma noastra.


Pentru o oferta de optimizare si promovare a site-ului,

sau pentru a invata despre optimizare,

scrie-ne la office@cursuri-seo.ro sau suna la 0761 732 471 / 0743 626 281.