Articolul isi propune sa vina cu raspunsuri pentru cateva intrebari:
- ce inseamna sa scrii mai bine pentru SEO?
- cum este mai bine sa scriem articolele, cu sau fara diacritice?
- care sunt exceptiile?
- cum scriem (meta) titlul, descrierea sau cuvintele cheie, si alte elemente ale site-ului, cu sau fara diacritice?

Incepem cu a lamuri ce inseamna sa scrii mai bine pentru SEO. 

Inchipuie-ti cel mai util articol despre cum se poate rezolva o problema medicala. Este o informatie extrem de importanta care trebuie sa ajunga la cat mai multi oameni care au nevoie de ea.

SEO inseamna toate modalitatile prin care il ajutam pe Google sa isi dea seama ca acel articol trebuie sa fie aratat atunci cand cineva cauta solutii pentru acea problema medicala.

Sa scrii mai bine pentru SEO inseamna deci pe scurt sa scrii mai bine pentru Google.

Cum este mai bine sa scriem articolele, cu sau fara diacritice?

Raspunsul este fara diacritice, deoarece acesta este modul in care oamenii cauta informatia pe Google - este foarte mic procentul celor care scriu cu diacritice.

Pana cand Google va intelege corespondenta intre toate cuvintele scrise cu diacritice si cele scrise fara, ne facem o defavoare si noua si celor care au nevoie de acea informatie daca scriem cu diacritice.

Exemplu diferente cautari cu si fara diacritice
Diferente de cautari intre cuvinte scrise cu diacritice si fara diacritice lunar pe Google

In plus, o multime de template-uri nu afiseaza bine diacriticile, stricand astfel si experienta utilizatorului.

Exista si exceptii?

Exista, si ele se refera in general la site-urile ai caror cititori se asteapta ca publicatia online sa foloseasca diacritice in continut, sau la acele site-uri mai putin interesate de traficul nou din Google, cititorii ajungand in cea mai mare parte a lor pe site cunoscand brandul sau adresa exacta, de pe retelele sociale sau din baza de abonati la newsletter.

Cum scriem meta titlul, descrierea sau cuvintele cheie, si alte elemente ale site-ului, cu sau fara diacritice?

Pentru ca cei care scriu de obicei fara diacritice vor scrie toate elementele asa, aici problema se pune daca din anumite motive ca cele de mai sus, trebuie folosite diacritice pe site, cum sa scriem meta titlul, cuvintele cheie si asa mai departe, care nu sunt la vederea cititorului, cu sau fara diacritice?

Se va intampla ceva rau daca avem articolele scrise cu diacritice dar cuvintele cheie fara diacritice? Nu, ci din contra, vom ajuta articolul sa se pozitioneze mai bine si pentru cuvintele din articol in versiunea lor fara diacritice, adica il optimizam si pentru cuvintele SEO friendly.

Te asteptam la cursuri pentru a aprofunda cum sa iti optimizezi site-ul pentru o pozitie mai buna in rezultatele Google si mai mult trafic relevant pentru site-ul tau.

Pentru mai multe informatii contacteaza-ne la 0764 118 196 sau office@cursuri-seo.ro