Google AdWords Keyword Planner, cea mai folosita unealta pentru analiza si selectia cuvintelor cheie, a inceput afisarea mesajului din imagine atunci cand este accesata de pe o adresa de gmail ce nu are campanii AdWords active. Cu alte cuvinte, Google a oprit accesul la aceasta unealta pentru utilizatorii care nu desfasoara campanii platite de promovare prin AdWords.

Acest lucru va fi o problema pentru toti SEO si detinatorii de site-uri care apelau la Planificatorul de cuvinte cheie ca parte a procesului lor de cercetare si selectie a cuvintelor cheie. De aceea am pregatit in acest articol alternative ce pot fi folosite in loc de Keyword Planner.

Nu vom pune in lista toate uneltele de cuvinte cheie ce se gasesc online ci doar pe cele mai bune, cele pe care le-am gasit cele mai utile si le-am folosit cel mai des, si care in plus sunt si gratuite si nu necesita crearea unui cont.

Alternativa pentru verificare numar de cautari cuvinte cheie



Cea mai buna alternativa este chiar una romaneasca, SEOMonitor fiind o agentie locala ce a reusit sa dezvolte o unealta poate chiar mai buna decat AdWords Keyword Planner, oferind atat informatii despre numarul de cautari al cuvintelor analizate, precum si pozitia, rank-ul pe care il are in rezultatele Google pentru acele cuvinte site-ul care te intereseaza.



Alternative pentru sugestii de cuvinte cheie



Asa cum ii spune si numele Ubersuggest prezinta sugestii de cuvinte, mai exact cuvintele sugerate de Google utilizatorilor dupa ce tasteaza anumite cuvinte. Poti vedea astfel ce informatii se mai cauta legat de cuvintele tale de interes.




KeywordTool.io


Asemanator cu Ubersuggest, KeywordTool.io prezinta sugestiile oferite de Google utilizatorilor, dar include si expresiile asemanatoare cuvintelor cheie care te intereseaza, sau care nu incep anume cu expresia cautata de tine dar o contin.



Alte unelte de analiza cuvinte cheie si obtinere sugestii cuvinte sunt cele cunoscute ca bune pentru analiza competitorilor: SEMrush si SpyFu.

Te asteptam la cursuri pentru a aprofunda cum sa iti optimizezi site-ul pentru o pozitie mai buna in rezultatele Google si mai mult trafic relevant pentru site-ul tau. Pentru mai multe informatii contacteaza-ne la 0761 146 285 sau office@cursuri-seo.ro