Luna aceasta multi webmasteri au sesizat modificari semnificative, de crestere sau scadere a pozitiei site-ului in rezultatele Google, si respectiv a traficului adus de motorul de cautare.

Desi initial au negat un nou update, fie el Panda sau de alt tip, cei de la Google au confirmat recent pentru Search Engine Land ca au avut intr-adevar loc schimbari legate de cum se evalueaza calitatea site-urilor.

In ce fel s-a schimbat algoritmul si cum se apreciaza acum calitatea putem intui pe baza patentelor inregistrate de Google in ultima perioada, legate de acest quality.

Bill Slawski de la SEO by the Sea, cunoscut in special pentru urmarirea patentelor Google, a descoperit ca s-a inregistrat de curand unul care dezvolta in special acest subiect.

Pe scurt, cu cat mai multe persoane care fac cautari pe Google folosesc in interogare adresa site-ului tau, de exemplu daca cineva interesat de cazi de dus scrie in casuta de cautare: "cazi de dus www.goodbath.ro", cu atat site-ul goodbath.ro va fi mai bine cotat din punct de vedere al calitatii si va fi pozitionat mai bine in rezultate.

Nu este insa ceva chiar nou. Glen Allsopp de la Viperchill povestea acum mai multi ani cum a reusit mai degraba din greseala sa isi imbunatateasca pozitia pentru intregul site in rezultatele Google, dupa ce a publicat un ebook si desi isi trecuse adresa site-ului in josul documentului pe fiecare pagina, uitase sa ii puna hyperlink-ul si nu se putea da click pe adresa.

Pe masura ce ebookul a devenit tot mai popular, iar adresa site-ului lui tot mai cautata pe Google, Glen a inceput sa observe cum asta il ajuta sa castige pozitii mai bune in rezultate motorului de cautare, pentru intreg site-ul.

Asadar aceasta ar fi ideea din spatele schimbarii secrete de algoritm de la inceputul lunii mai 2015, si un document gratuit ce mentioneaza brandul, un concurs care implica o cautare a site-ului, imagini frumoase puse pe Pinterest cu watermark inclus, sau alte lucruri care sa dea un imbold oamenilor sa faca interogari pe Google folosind adresa site-ului, vor fi tot mai de ajutor in SEO.

Te asteptam la cursurile de SEO sau Google Analytics pentru a descoperi cum sa iti optimizezi site-ul pentru a obtine o pozitie mai buna in rezultatele Google si mai mult trafic relevant pentru site-ul tau. 

Pentru mai multe informatii contacteaza-ne la 
0764 118 196 sau office@cursuri-seo.ro