Nu sunt multe lucruri de care poti fi sigur cand e vorba de schimbarile de algoritm Google, dar acesta e unul pe care te poti baza:

Asa cum se anunta oficial aici, incepand cu 21 aprilie vor fi avantajate site-urile cu versiune mobila buna, si afectate, din punct de vedere al traficului, cele care nu sunt optimizate pentru mobil. Poti verifica printr-un test rapid aici daca site-ul tau este mobile friendly sau nu.


De ce are loc aceasta schimbare? Pentru ca traficul venit de pe mobil este per total in procent de 30%, si intr-o crestere continua.


Ce conteaza insa cel mai mult este comportamentul segmentului tau tinta, de aceea intra in Google Analytics, sectiunea Audience -> Mobile -> Overview si vezi care e procentul vizitatorilor care iti viziteaza site-ul de pe mobil.


In functie de acest procent poti lua o decizie legat de cat de urgenta este crearea unei versiuni mobile-friendly pentru site-ul tau, optimizarea lui pentru mobil. Daca este unul de peste 10% considera un deadline important data de 21 aprilie.

Te asteptam la cursurile de SEO sau Google Analytics pentru a descoperi cum sa iti optimizezi site-ul pentru a obtine o pozitie mai buna in rezultatele Google si mai mult trafic relevant pentru site-ul tau.

Pentru mai multe informatii contacteaza-ne la 0761 146 285 sau office@cursuri-seo.ro