Deci te-ai decis să urmezi un curs SEO (optimizarea pentru motoarele de căutare) și să devii specialist SEO. Este o meserie frumoasă, interesantă și nici nu o să îți vină să crezi – palpitantă. Puține lucruri se compară cu satisfacția pe care o simți ca expert SEO când vezi că un site urcă în rezultatele generate de motoarele de căutare, grație strategiei și tehnicilor pe care le-ai aplicat. Există și reversul medaliei, când un site cade în dizgrația motoarelor de căutare, dar, dacă aplici tehnicile corecte de optimizare numite și white hat, astfel de incidente sunt destul de rare.

Sau poate vrei doar să îți îmbogățești cultura generală – bravo, te felicităm pentru acest lucru - ori, pur și simplu, să înțelegi ce înseamnă SEO. Oricare ar fi motivul, vei vedea că decizia de a urma un curs SEO este cât se poate de profitabilă, adică prietenoasă cu portmoneul și timpul tău. Până să apară cursurile de specialitate, experții care predau s-au format prin studiu individual. Deci, tu de ce nu ai putea învăța de unul singur? Ei bine, uite de ce – mai mult ca sigur, nu vrei să petreci timpul pe care l-au investit ei în pregătire și nici să repeți greșelile, de care nimeni nu scapă, pe care ei le-au făcut.

Dar, mai bine, hai să vedem ce trebuie să ai în vedere când îți vei alege cursul SEO și firma care îl oferă

   • Ce formă să fie – la distanță sau în clasă 
Alegerea uneia dintre cele două variante ține și de stilul propriu de învățare. Totuși, cel mai bine este să te înscrii la o clasă de curs, cu un profesor. Dacă ai nelămuriri, vei avea lângă tine un specialist care să te lămurească. Colegii te pot ajuta și ei cu întrebări la care nu te-ai fi gândit, deci sursele de învățare sunt mult mai numeroase decât dacă ai în fața ta doar o carte sau un document pdf. Nu în ultimul rând, un curs cu profesor și colegi este mult, mult mai amuzant și ai ocazia să îți faci prieteni noi.

   • Ce trebuie să conțină un curs SEO 
La sfârșitul unui curs de optimizare pentru motoarele de căutare, ar trebui să știi să proiectezi și să optimizezi un site de dimensiuni mici-medii. Pe scurt, un curs SEO trebuie să îți ofere cel puțin următoarele noțiuni:
• cum funcționează motoarele de căutare
• ce este analiza cuvintelor cheie
• cum analizezi concurența
• ce este optimizarea on page, adică optimizarea arhitecturii site-ului și a paginilor acestuia
• cum se concepe o strategie de creare de conținut
• ce unelte gratuite și plătite există pentru optimizarea on page
• care este rolul link-urilor interne și externe
• ce este optimizarea off page și procesul de link-building
• ce unelte gratuite și plătite există pentru optimizarea off page a site-ului
• care sunt strategiile de link-building
• care este rolul rețelelor de socializare în optimizarea SEO
• ce înseamnă white hat și black hat și nu este vorba de pălăriile pistolarilor din filmele western, deși, vei fi surprins, o legătură între ele și SEO chiar există

   • Cum să alegi firma de training 
Este atât de simplu că nici nu îți va veni să crezi – pur și simplu caută pe Google „cursuri seo” și vezi cine apare pe primele poziții. Cine este acolo nu a ajuns din întâmplare, ci chiar știe SEO; în consecință, ai ce să înveți de la el. Eu așa am făcut. Ca să îți ușurez munca, permite-mi să ți-i recomand pe cei de la Cursuri-SEO.ro și ca să vezi că sunt buni, caută pe Google „cursuri seo”, așa cum te-am învățat. La momentul când a fost scris acest articol, ei ocupau prima poziție în topul firmelor care oferă cursuri SEO.

   • În concluzie 
Specialiștii SEO care îți vor preda au învățat meserie la modul dur; sunt eroii care au continuat, au perseverat, nu s-au dat bătuți, au trecut peste momentele de îndoială și descurajare și au dus până la capăt procesul de înțelegere a optimizării pentru motoarele de căutare. Ei bine, ei sunt aici pentru tine, ca tu să economisești timp, bani și să înveți din greșelile lor și nu din ale tale.

Un curs SEO poate fi cea mai bună investiție în cariera sau afacerea ta; motoarele de căutare vor continua să existe, într-o formă sau alta, cât timp va exista internetul, așa cum îl știm și ceea ce vei învăța la un curs de optimizare pentru motoarele de căutare îți va fi de folos și ca specialist SEO și dacă vei decide să lucrezi în alt domeniu.

Dacă nu vrei să te duci chiar nepregătit la cursurile SEO, poți intra pe pagina mea - Specialist-SEO-Website.ro - unde vei găsi diverse lucruri interesante și pe înțelesul tuturor despre optimizarea pentru motoarele de căutare.