Pe 1 iulie 2013 va avea loc inchiderea Google Reader, una din cele mai populare platforme online folosite pentru a urmari ce se posteaza nou pe site-urile si blogurile preferate.

Aceasta poate insemna o lovitura din punct de vedere SEO data in special celor ce nu au oferit pana acum o alta optiune prin care sa poata fi urmarite noutatile postate pe site-ul lor.

De ce o lovitura? Deoarece disparitia conturilor Google Reader ar putea conduce la o scadere drastica a numarului de urmaritori si vizitatori ai site-ului, factor ce influenteaza pozitia lui in rezultatele Google si a altor motoare de cautare, dar si la pierderea potentialilor clienti care foloseau Google Reader pentru a fi la curent cu ofertele postate.

Daca nu stiti sigur cate persoane va urmaresc prin Google Reader si daca se merita scrierea unui astfel de mesaj, gasiti in josul articolului pasii ce trebuie urmati pentru a vedea numarul exact de abonati.

Daca aveti persoane care va urmaresc prin Reader, atat pentru SEO, dar si in folosul celorlalte canale de marketing online, este indicat ca pana la data de 1 iulie sa comunicati printr-un articol pe site-ul sau blog-ul dvs, o alternativa pentru cei care va urmareau prin Google Reader (sau FeedBurner, un alt serviciu vizat pentru inchidere).

Recomandarea noastra este sa le propuneti cititorilor trecerea la Feedly, un sistem asemanator Google Reader ce va capta automat noutatile, si va face automat importul site-urilor urmarite dintr-un cont intr-altul, sau sa le sugerati sa se aboneze la newsletterele pe care le oferiti.

Daca nu aveti inca un sistem de newslettere, avem si aici o recomandare: MailChimp, un serviciu de email marketing - prin care veti putea administra si trimite mesaje catre liste cu maxim 2000 de abonati, de pana la 6 ori pe luna, gratuit.

Daca alegeti MailChimp acesta va pune la dispozitie subscribe form-uri - formulare de abonare, ce pot fi integrate oriunde aveti acces la editarea codului HTML: articole, coloana laterala a site-ului, corpul mesajului de la vechiul sistem de newslettere etc.

Puteti de asemenea downloada si transfera adresele tuturor celor care va urmersc prin FeedBurner intr-o lista MailChimp.

Pentru a afla numarul de abonati Google Reader:

1. Va creati un cont la adresa www.google.com/reader‎
2. Va abonati la site-ul propriu (click pe butonul de Subscribe, introduceti adresa URL in casuta, apoi click add) sau, daca sunteti abonati deja, click pe site in lista de Subscriptions
3. Click pe Feed Settings si apoi pe View Details and Statistics, unde veti vedea numarul exact

Daca va putem ajuta cu traininguri pentru folosirea MailChimp sau a transferarii listelor de abonati, ne puteti contacta la office@cursuri-seo.ro sau 0761 732 471.